Ce forma are corpul meu si cum il pun in valoare? Part I

in Moda, pe , de

In urma cu cateva zile am avut o intalnire cu o doamna care dorea foarte mult o schimbare de look. Dupa o discutie in amanunt a ceea ce presupune aceasta schimbare de look, am realizat ca si ea, ca si foarte multe alte femei nu isi cunosc corpul, nu si-l accepta si se concentreaza numai pe partile negative, pe defecte.

Doamnelor, toate suntem frumoase in felul nostru! Toate avem si calitati si defecte, diferenta o facem doar prin modul in care ne punem formele in valoare.

Pentru a afla cum sa ne punem in valoare propriul corp vom incepeĀ  prin a descrie tipologiile corporaleĀ  iar apoi va vom da sfaturi vestimentare pentru fiecare tipologie in parte.

Conform cercetarilor in domeniu au fost identificate 6 tipologii corporale: clepsidra dreapta, clepsidra rotunda, triunghi, triunghi intors, coloana dreapta, dreptunghi si rotund .

Clepsidra dreapta

Daca porti aceeasi masura de sus pana jos, ai talia bine definita, bustul definit si posteriorul conturat, atunci ai un trup echilibrat. Pentru a-ti pune corpul in valoare poarta haine care iti defines talia, iti accentueaza bustul si iti scot in evidenta soldurile si posteriorul.

Materialele care te avantajeaza sunt cele care au o textura usoara catre medie cum ar fi: bumbacul, inul, matasea, gabardina, crepul lejer din lana, orice tip de jerseu sau tricotaj.

Avand un corp echilibrat poti purta numeroase modele: dungi, motive abstracte, carouri, buline, motive florale, paisleys.

 

Clepsidra rotunda

Daca de obicei alegi topuri mai largi in bust, betelia fustei iti este adesea larga, fustele drepte ti se ridica pe tine si te simti cel mai bine in materiale vaporoase, atunciĀ  ai cel mai feminine corp, cu forme pline acolo unde trebuie.

Vei reusi sa-ti scoti formele in relief daca vei purta haine vaporoase si pe corp.

Cele mai bune materiale sunt cele usoare catre medii, cu o textura fina: sifon, matase, crep lejer din lana, materiale care se muleaza, polyester, lycra. Cand alegi sa porti bumbac sau in, poarta haine taiate in bie, asa incat formele tale sa se simta bine si sa te poti misca usor.

Opteaza pentru modele cu forme fluide: buline, motive florale, paisleys, cercuri sau motive spiralate. Evita modele geometrice.

Nu uitati, ca cel mai frumos atu al unei femei este increderea in propria-i feminitate!

corp in forma de clepsidra

Sursa: www.mamastylista.com

Lasa un comentariu