Eleganta versatila

in Moda, pe , de

Sa ne imaginam eleganta ca fiind un personaj imbracat in armonie cu accente de sobrietate. Gratie acestui personaj, materiale precum tulle-ul, crep-ul, matasea, ┼čifon-ul si-au putut face simtita prezenta in diverse forme si stiluri de-a lungul timpului pana in prezent.

Tull-ul este unul dintre materiale care au facut istorie, si a inceput sa fie tesut de catre francezi inca din anul 1700.

Tulle-ul este un material cu tesatura hexagonala, asemenea fagurelui de miere si a fost plasat in zona elegantei odata cu rochia de mireasa a Reginei Victoria in anul 1840, cand aceasta s-a casatorit cu Printul Albert.

rochie de mireasa

In secolul XIX, Frederic Worth, croitor pentru inalta societate, a lansat moda plariei cu voal.

Tulle-ul a fost ulterior folosit in costumele de balet, vezi faimosul tutu, confectionat din mai multe stratuturi de tulle transparent.

La inceputul anilor 1900 tulle-ul a inceput sa fie folosit atat pentru rochiile de seara cat si pentru lenjerie de corp si perdele. Rochiile din sifon, organza si tulle erau considerate ca fiind cele mai elegante.

Astazi tulle-ul este tesut din matase, bumbac, lana, polyamida si lurex. De la culorile traditionale ale tulle-ului de negru, alb si rosu, acum designerii isi pot lasa imaginatia sa prinda viata intr-o multitudine de culori, forme si stiluri.

rochie din tulle neagra rochie din tulle nude rochie tulle movtulle outfit bleu

tulle outsfits

Lasa un comentariu